Waarom houten jaloezieën kopen?

Home / Blog / Binnen Huis / Waarom houten jaloezieën kopen?

Het aanbod met verschillende soorten jaloezieën dat tegenwoordig op de markt is terug te vinden is ongelofelijk uitgebreid. Het is dan ook niet alleen mogelijk om te kiezen voor PVC of aluminium jaloezieën, daarnaast behoren ook houten exemplaren tot de mogelijkheden. De keuze voor houten jaloezieen is er één die voor veel mensen al snel is gemaakt. Dit heeft voornamelijk te maken met de toch wel talrijke voordelen die er aan verbonden zijn. Overweeg jij ook om over te gaan tot het kopen van jaloezieën van hout? In dat geval zal je kunnen vaststellen dat ook jij kan rekenen op de onderstaande voordelen!

Hoe financieel interessant zijn houten jaloezieën?

Laat ons in eerste instantie even kijken naar hoe financieel interessant houten jaloezieën nu al dan niet zijn. Wanneer we dit doen kunnen we vaststellen dat de gemiddelde aankoopprijs van dergelijke exemplaren een stukje hoger ligt in vergelijking met bijvoorbeeld jaloezieën van aluminium. Dit gezegd hebbende is het zo dat er aan exemplaren van hout ook een niet onbelangrijk, extra voordeel is verbonden. Er kan bijvoorbeeld worden vastgesteld dat deze jaloezieën van nature over een prima, isolerend karakter beschikken. Dat geldt niet voor exemplaren die zijn gemaakt van aluminium. In eerste instantie kan je dus wel wat besparen op de aankoopprijs van je jaloezieën, maar je zal er het energieverbruik niet mee beperken.

Houten jaloezieën kunnen er dus voor zorgen dat je energiefactuur aanzienlijk kan worden ingeperkt. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk wel van belang dat er dan ook rekening wordt gehouden met de andere elementen van je woning. Zo spreekt het voor zich dat houten jaloezieën niet zo’n groot isolerend voordeel zullen opleveren wanneer ze worden geplaatst voor ramen die bestaan uit enkele beglazing. Ook rekening houden met het soort ramen waar gebruik van wordt gemaakt in de woning is dan ook altijd belangrijk.

Hoeveel kosten houten jaloezieën gemiddeld?

De kans is groot dat je graag nog iets meer informatie zal willen krijgen over de exacte kostprijs waar je rekening mee moet houden bij houten jaloezieën. Dat is geen probleem. Wat dit betreft kan je er rekening mee houden dat jaloezieën gemiddeld ergens beginnen rond de 55 euro. Het gaat hierbij dan om de standaard, witte houten jaloezieën zonder opties. Bovendien beschikken deze jaloezieën dan over een breedte en hoogte van 30 centimeter. Dat is behoorlijk wat prijziger in vergelijking met exemplaren die zijn gemaakt van aluminium. Voor dergelijke jaloezieën ligt de aankoopprijs dan ook rond de 35 euro. Ook hierbij wordt er uitgegaan van 30 centimeter in hoogte en breedte. Een gemiddeld verschil van 20 euro is natuurlijk niet niets… zeker niet wanneer je graag in je volledige woning gebruik wil gaan maken van jaloezieën.

Houten jaloezieën brengen meer sfeer en gezelligheid in huis

De raamdecoratie is een behoorlijk opvallend onderdeel van een ruimte. Dit zorgt ervoor dat het altijd van belang is om goed na te denken over het soort materiaal waaruit ze moet worden vervaardigd. Neem nu bijvoorbeeld houten jaloezieën. Voor deze jaloezieën geldt in de praktijk dat ze zorgen voor heel wat meer sfeer en gezelligheid in de woning. Dit komt niet in het minst door de natuurlijke eigenschappen waarover ze beschikt. Bovendien is het ook nog eens zo dat dergelijke jaloezieën in een kleur naar wens kunnen worden gestopt. Met andere woorden, heb jij gekozen voor een landelijk interieur met een overwegend witte stijl? In dat geval kan je ook perfect jouw houten jaloezieën in het wit laten schilderen.

Geschikt voor in elke stijl van woning

Last but not least, er werd vroeger vaak gezegd dat er hoofdzakelijk gebruik werd gemaakt van houten jaloezieën in woningen die beschikken over een klassiek en traditioneel interieur. Dat is echter zeker niet juist. Hierboven hebben we reeds aangegeven dat het in de praktijk perfect mogelijk is om jaloezieën van hout in een kleur naar wens te stoppen. Dit heeft het mede mogelijk gemaakt om ze te voorzien van een strakke, moderne kleur. Het spreekt dan ook voor zich dat houten jaloezieën ook zonder ook maar enig probleem in een eigentijds interieur tot hun recht kunnen komen. Let wel, het spreekt voor zich dat de uitstraling van jaloezieën van hout wel sterk verschilt in vergelijking met bijvoorbeeld exemplaren van aluminium of PVC.

Bekijk de jaloezieen van Doe Het Budget!

Houten jaloezieën in de badkamer gebruiken?

Om helemaal af te ronden beantwoorden we graag nog even een bijzonder vaak gestelde vraag. Heel wat mensen zijn namelijk zo’n grote fan van jaloezieën van hout dat ze, ze graag in elke ruimte zouden willen integreren. Dat geldt dus ook voor de badkamer. Is dat echter wel mogelijk? Standaard helaas niet omdat het hout dan kan gaan rotten door de grote hoeveelheid aan vocht in de ruimte. Echter, door je houten jaloezieën speciaal te laten behandelen kan dit plots wel tot de mogelijkheden behoren. Vraag hiervoor dan ook gerust gepast advies aan bij een specialist.

Bekijk ook