Waar je op moet letten bij de aanschaf van een elektrische stapelaar

Een elektrische stapelaar is een waardevolle toevoeging aan je werkplaats. Maar waar moet je op letten bij de aanschaf? In deze blog bespreken we hoe een elektrische stapelaar werkt, de voordelen, en welke merken de beste opties bieden, met een focus op Still shop.

Hoe werkt een elektrische stapelaar precies? 

Een elektrische stapelaar tilt en verplaatst zware lasten zonder fysieke inspanning. Het apparaat werkt op een batterij en heeft een elektromotor die de hef- en rijfuncties aandrijft. Met eenvoudige knoppen kan de gebruiker de stapelaar precies sturen en de vorken op de gewenste hoogte instellen. Dit maakt het laden en lossen van pallets efficiënt en minder zwaar.

De bediening is gebruiksvriendelijk, vaak met een joystick of drukknoppen voor het heffen, dalen en verplaatsen van de lading. Sommige modellen hebben zelfs geavanceerde functies zoals snelheidsregeling en automatische remmen voor extra veiligheid. De elektrische aandrijving zorgt voor een soepele en stille werking, wat bijdraagt aan een aangenamere werkomgeving.

De voordelen van een elektrische stapelaar 

Elektrische stapelaars hebben veel voordelen ten opzichte van handmatige modellen. Ten eerste verhogen ze de productiviteit omdat ze zwaardere lasten kunnen tillen en sneller kunnen verplaatsen. Dit betekent dat je meer werk kunt verzetten in minder tijd. Daarnaast verminderen ze de fysieke belasting voor werknemers, wat leidt tot minder arbeidsgerelateerde blessures en vermoeidheid. Bovendien zijn elektrische stapelaars stiller en milieuvriendelijker, wat de werkomgeving aangenamer maakt.

Hier zijn enkele specifieke voordelen van elektrische stapelaars:

  • Hogere efficiëntie: Met de kracht van een elektromotor kunnen elektrische stapelaars zwaardere lasten sneller verplaatsen dan hun handmatige tegenhangers. Dit verhoogt de productiviteit en vermindert de tijd die nodig is om taken uit te voeren.
  • Verminderde fysieke belasting: Elektrische stapelaars nemen het zware werk uit handen. Werknemers hoeven minder fysieke kracht te gebruiken, wat het risico op blessures vermindert en de algehele werkervaring verbetert.
  • Stil en schoon: Omdat ze op batterijen werken, produceren elektrische stapelaars minder geluid en geen schadelijke uitstoot, in tegenstelling tot verbrandingsmotoren. Dit maakt ze geschikt voor gebruik binnenshuis en draagt bij aan een gezondere werkomgeving.
  • Veelzijdigheid: Elektrische stapelaars zijn geschikt voor verschillende toepassingen, van magazijnen tot fabrieken. Ze kunnen worden gebruikt om pallets te verplaatsen, vrachtwagens te laden en lossen, en goederen in rekken te plaatsen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een elektrische stapelaar? 

Bij de aanschaf van een elektrische stapelaar zijn er een paar belangrijke zaken om op te letten. Ten eerste is het belangrijk om te kijken naar de capaciteit en hefhoogte. Kies een model dat voldoet aan de behoeften van je werkplaats, rekening houdend met het maximale gewicht dat je moet tillen en de hoogte waarop je moet werken. Daarnaast is de accuduur en oplaadtijd van belang. Zorg ervoor dat de batterij lang genoeg meegaat voor je dagelijkse werkzaamheden en dat de oplaadtijd niet te veel productietijd in beslag neemt.

Daarnaast moet je letten op de volgende factoren:

  • Capaciteit en hefhoogte: Het is cruciaal om een stapelaar te kiezen die past bij de specifieke behoeften van je werkplaats. Denk aan het maximale gewicht dat je moet tillen en de hoogte waarop je moet werken. Een te lage capaciteit of hefhoogte kan je werkzaamheden belemmeren.
  • Accuduur en oplaadtijd: De batterijduur is van groot belang, vooral als je de stapelaar intensief gebruikt. Zorg ervoor dat de batterij een volledige werkdag meegaat. Let ook op de oplaadtijd; een snel oplaadbare batterij kan stilstandtijden minimaliseren.
  • Onderhoud en service: Regelmatig onderhoud kan de levensduur van je stapelaar aanzienlijk verlengen. Informeer naar de beschikbaarheid van service en onderhoudsdiensten. Kies voor een leverancier die een goed onderhoudsplan biedt en snel kan reageren op eventuele problemen.
  • Ergonomie en gebruiksgemak: Let op ergonomische eigenschappen zoals verstelbare handgrepen en intuïtieve bedieningselementen. Een goede ergonomie vermindert de belasting voor de gebruiker en verhoogt het comfort en de efficiëntie.
  • Veiligheidsvoorzieningen: Controleer of de stapelaar is uitgerust met de nodige veiligheidsvoorzieningen, zoals noodstopknoppen, beschermbeugels en waarschuwingssignalen. Veiligheid moet altijd een prioriteit zijn in je werkplaats.

Welke merken bieden de beste elektrische stapelaars?

Als het gaat om betrouwbare merken, staat Still shop bekend om hun hoogwaardige elektrische stapelaars. Still shop biedt een breed scala aan modellen die bekend staan om hun duurzaamheid, innovatieve technologie en uitstekende prestaties. Hun stapelaars zijn ontworpen met de gebruiker in gedachten, met aandacht voor ergonomie, veiligheid en efficiëntie.

Still shop biedt verschillende modellen aan, van compacte stapelaars voor kleine magazijnen tot zware industriële modellen voor grote operaties. Hun elektrische stapelaars zijn voorzien van geavanceerde functies zoals automatisch remmen, snelheidsregeling en uitgebreide veiligheidsvoorzieningen. Bovendien staan ze bekend om hun robuustheid en lange levensduur, waardoor je investering zich op de lange termijn terugbetaalt.

Naast Still shop zijn er andere merken die betrouwbare elektrische stapelaars aanbieden. Denk aan merken zoals Jungheinrich, Linde en Toyota. Elk van deze merken heeft zijn eigen sterke punten en specialisaties, dus het is de moeite waard om verschillende opties te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Met deze tips ben je goed voorbereid om de juiste elektrische stapelaar te kopen. Een goede keuze kan je werkproces aanzienlijk verbeteren en je productiviteit verhogen.

Ontdek de beste elektrische stapelaars bij Still shop en verbeter je werkplaats vandaag nog!

Bekijk ook