Maak je interieur uniek met kunst

Home / Blog / Binnen Huis / Maak je interieur uniek met kunst

Kunst maakt een belangrijk deel uit van onze samenleving en dat al vanaf duizenden jaren voor Christus het geval. Zo gauw men het kon werden beeldjes gemaakt, potten geschilderd en wapens versierd. De geschiedenis van kunst is erg interessant en weerspiegelt denkbeelden, overtuigingen en smaakpatronen van mensen door de eeuwen heen. Ook vandaag nog kan een kunstobject je echt raken, emoties opwekken en je mond doen openvallen. Er is dan ook geen interieur waarin een mooi kunstobject niet tot zijn recht zal komen.

De waarde van kunst

Wat vandaag onder modern wordt geschaard is over een eeuw net zo gedateerd als wat wij zien als we 100 jaar terug kijken. Ook nu worden kunstobjecten nog steeds gezien als waardevol en bijzonder. Daarom is het ook een goed cadeau voor een verjaardag, een huwelijk, een jubileum of alles wat gevierd mag worden. Geef iemand een mooi schilderij cadeau en dit zal generatie op generatie worden doorgegeven. Een bronzen standbeeld in de tuin zal toekomstige generaties ook naar buiten lokken om het te bewonderen. Ook al gaat kunst met de tijd mee, het is ook tijdloos en waardevol, ongeacht de prijs.

Kunst voor in je woning

Als je op zoek bent naar een mooi kunstvoorwerp voor in je interieur, dan zal je jezelf een aantal vragen moeten stellen. Allereerst moet je je bedenken of je iets voor aan de muur wilt hebben, iets voor in de kast of iets dat op zichzelf staat. Kies je voor aan de muur dan kun je denken aan schilderijen, etsen en foto’s. Heb je een vitrine of een kast, dan kun je een beeldje nemen, een vaas of een schaal. Heb je voldoende ruimte en wil je echt indruk maken, dan trekt een alleenstaand beeld op een sokkel direct de aandacht van elk persoon dat je woning in stapt. Kunst heeft nog steeds de kracht om iedereen die het ziet te verwonderen en te verblijden.

Gebruiksvoorwerpen

Het is niet zo dat je in je interieur alleen schilderijen en beelden kunt plaatsen. Want er wordt ook veel kunst gemaakt die je kunt gebruiken. Een fruitschaal, bijvoorbeeld, ontworpen door een bekende kunstenaar of pottenbakker is functioneel en direct ook een schitterende toevoeging aan je interieur. Lampen, kandelaren, klokken, spiegels, stoelen en klokken kunnen allemaal als kunstobject gekocht worden en jouw interieur een echte opkikker geven. Deze kunstige gebruiksvoorwerpen zijn ook ideaal als geschenk, omdat iemand er ook wat aan heeft en het object gebruikt zal worden. Kunst is niet alleen om naar te kijken, maar ook om toe te passen.

Voor ieder interieur een voorwerp

Als jij besloten hebt dat jij je interieur wilt verrijken met een mooi kunstvoorwerp, dan is er aan keuze geen tekort. Het belangrijkste is dat je een voorwerp kiest wat je mooi vindt, wat iets voor je betekent en waar je trots van wordt. Geef je kunst weg, dan geef je iets persoonlijks, iets uit het hart en iets wat iemand altijd aan jou zal blijven herinneren. Tips nodig? Neem eens een kijkje op https://www.artihove.nl/.

Bekijk ook