Kostenoverzicht: Wat kost een garage bouwen?

wat kost een garage bouwen

Het bouwen van een garage kan variëren in prijs, afhankelijk van het type garage en de materialen die worden gebruikt. Of u nu een traditionele gemetselde garage, een houten garage of een prefab betonnen garage wilt bouwen, het is belangrijk om de kosten in overweging te nemen. In dit artikel bekijken we een overzicht van de kosten voor het bouwen van een garage en bieden we prijsindicaties voor verschillende opties.

Belangrijkste conclusies:

 • Het bouwen van een garage kan variëren in kosten, afhankelijk van het type en de materialen
 • De kosten liggen gemiddeld tussen €2.300 en €12.300, afhankelijk van het ontwerp en de grootte van de garage
 • Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende kostenposten, zoals materialen en arbeidskosten
 • Vergelijk offertes van meerdere aannemers om de beste deal te vinden voor uw nieuwe garage
 • Deze gids geeft u een prijsindicatie en helpt u bij het plannen van uw garageproject

Soorten garages en hun kosten

Er zijn verschillende soorten garages om uit te kiezen, zoals geprefabriceerde betonnen garages, houten garages en garages van plaatstaal. De kosten variëren afhankelijk van het materiaal en het ontwerp van de garage. Hier zijn de geschatte kosten voor elk type garage:

Geprefabriceerde betonnen garages

Een geprefabriceerde betonnen garage biedt duurzaamheid en veelzijdigheid. De prijs varieert doorgaans tussen €6.200 en €8.800, afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de garage.

Houten garages

Een houten garage heeft een warme uitstraling en kan worden aangepast aan uw wensen. De kosten liggen meestal tussen €3.100 en €5.400, afhankelijk van het ontwerp en de grootte van de garage.

Garages van plaatstaal

Een garage van plaatstaal is een betaalbare en duurzame optie. De prijzen variëren doorgaans tussen €3.500 en €5.900, afhankelijk van de grootte en de toegevoegde opties zoals gipspleister.

Het is belangrijk om de verschillende soorten garages en hun kosten in overweging te nemen bij het plannen van uw nieuwe garage. Op basis van uw budget en voorkeuren kunt u de juiste keuze maken voor uw project.

Kosten en kostenposten van een nieuwe garage

De totale kosten van het bouwen van een nieuwe garage variëren tussen de €2.300 en €12.300. Dit omvat alle materialen, arbeidskosten en andere kostenposten. De goedkoopste optie is een plaatstalen garage zonder pleisterwerk, terwijl een gemetselde bakstenen garage de duurste optie is. Het is belangrijk om rekening te houden met deze kosten bij het plannen van uw nieuwe garage.

Een garage bouwen brengt verschillende kostenposten met zich mee. Naast de materiaalkosten en arbeidskosten zijn er nog andere factoren die de totale kosten beïnvloeden. Denk hierbij aan de grootte en het ontwerp van de garage, eventuele extra’s zoals isolatie, elektriciteitsvoorzieningen en de keuze voor een specifieke bouwstijl.

De prijs van een garage kan ook variëren afhankelijk van uw locatie en de aannemer die u kiest. Het is daarom verstandig om offertes van verschillende aannemers op te vragen en deze met elkaar te vergelijken. Op die manier kunt u de beste deal vinden die past bij uw budget en wensen.

Door goed onderzoek te doen en de juiste afwegingen te maken, kunt u een realistisch beeld krijgen van de kosten van het bouwen van een nieuwe garage. Op deze manier kunt u een weloverwogen beslissing nemen en ervoor zorgen dat uw nieuwe garage binnen uw budget valt.

Aandachtspunten bij het plannen van de kosten voor het bouwen van een garage:

 • Zorg voor een gedetailleerd bouwplan en ontwerp om een nauwkeurige offerte te ontvangen.
 • Vergeet niet de kosten van vergunningen en eventuele andere vereisten mee te nemen.
 • Houd rekening met eventuele extra’s, zoals isolatie, elektriciteitsvoorzieningen en dakbedekking.
 • Vraag offertes op bij verschillende aannemers en vergelijk ze zorgvuldig.
 • Overweeg de opties voor financiering en bereken de maandelijkse kosten.

“Een nieuwe garage bouwen is een investering die de waarde van uw woning kan verhogen en extra ruimte kan bieden voor uw voertuigen en opslag. Het is belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over de kosten en kostenposten, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen.”
– Peter van der Velden, bouwexpert

Kosten van plaatstalen garages

Bij het bouwen van een plaatstalen garage zijn er verschillende kostenposten waar u rekening mee moet houden. Dit omvat de kosten van de fundering, bouwkosten, materiaalkosten en eventuele extra’s zoals gipspleister.

De prijs van een plaatstalen garage zonder gips varieert tussen €3.500 en €5.900, terwijl een plaatstalen garage met gips kan kosten tussen €2.300 en €5.400.

garage laten bouwen prijs

Om een beter beeld te krijgen van de kosten van het bouwen van een plaatstalen garage, is het raadzaam om offertes aan te vragen bij verschillende aannemers. Zo kunt u de prijzen vergelijken en de beste deal vinden die past bij uw budget en behoeften.

Kosten van houten garages

Het bouwen van een houten garage heeft ook verschillende kostenposten. Dit omvat de kosten van de fundering, bouwkosten en materiaalkosten. De prijs van een houten garage varieert tussen €3.100 en €5.400, afhankelijk van het ontwerp en de grootte van de garage.

garage laten bouwen prijs

 • De kosten van de fundering zijn afhankelijk van de grootte en complexiteit van de garage.
 • De bouwkosten omvatten het werk van de aannemer en eventuele extra’s zoals isolatie.
 • De materiaalkosten zijn gebaseerd op het gebruikte hout en eventuele toevoegingen zoals ramen en deuren.

Om de kosten van een houten garage te bepalen, is het belangrijk om het ontwerp en de specifieke vereisten in overweging te nemen. Door offertes van verschillende aannemers te vergelijken, kunt u de beste prijs krijgen voor uw nieuwe garage.

Kosten van prefab betonnen garages

Een prefab betonnen garage is een populaire keuze vanwege de duurzaamheid en het gemak van constructie. De kosten voor het bouwen van een prefab betonnen garage kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals de grootte en het ontwerp van de garage. Hier is een prijsindicatie voor prefab betonnen garages:

 1. Een kleine prefab betonnen garage, geschikt voor één auto, kan geprijsd zijn tussen €6.200 en €7.500.
 2. Voor een middelgrote prefab betonnen garage, geschikt voor twee auto’s, kunt u rekenen op een prijs tussen €7.800 en €8.200.
 3. Een grote prefab betonnen garage, geschikt voor meerdere auto’s of extra opslagruimte, kan variëren in prijs tussen €8.500 en €8.800.

De exacte kosten voor het bouwen van een prefab betonnen garage kunnen ook afhangen van andere factoren, zoals de locatie, eventuele extra’s zoals ramen of deuren, en de gekozen aannemer. Het is altijd raadzaam om offertes van verschillende aannemers te vergelijken om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden.

garage laten bouwen prijs

Kosten van gemetselde garages

Het bouwen van een gemetselde garage is meestal duurder dan andere opties. Dit komt door de hogere kosten van het metselwerk en de arbeid. Een gemetselde garage kan kosten tussen €8.200 en €12.300, afhankelijk van het ontwerp en de materialen die worden gebruikt.

Als je kiest voor een gemetselde garage, moet je rekening houden met de extra kosten die gepaard gaan met het metselwerk. Het materiaal zelf is duurder dan bijvoorbeeld hout of staal, en het vereist ook gespecialiseerde arbeid. Daarnaast kan de omvang en complexiteit van het ontwerp invloed hebben op de uiteindelijke kosten van de garage.

Een gemetselde garage biedt echter ook voordelen. Het is duurzaam, sterk en biedt een solide constructie. Bovendien kan het architectonisch aantrekkelijk zijn en goed passen bij de stijl van je huis. Als je bereid bent om te investeren in een hoogwaardige garage die lang meegaat, kan een gemetselde garage een goede keuze zijn.

Houd er bij het bouwen van een gemetselde garage rekening mee dat de kosten ook kunnen variëren op basis van de regio waarin je woont en de aannemers die je inhuurt. Het is raadzaam om offertes van meerdere aannemers te vergelijken om de beste prijs en kwaliteit te krijgen. Zo kun je ervoor zorgen dat je garage binnen je budget valt zonder concessies te doen aan de kwaliteit.

Conclusie

Het bouwen van een garage kan variëren in prijs, afhankelijk van het type garage en de materialen die worden gebruikt. De kosten kunnen variëren tussen €2.300 en €12.300, afhankelijk van het ontwerp en de grootte van de garage. Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende kostenposten bij het plannen van uw nieuwe garage en om offertes van meerdere aannemers te vergelijken om de beste deal te vinden.

Of u nu kiest voor een plaatstalen garage, houten garage, prefab betonnen garage of gemetselde garage, het is essentieel om de kosten te begrijpen voordat u aan het bouwproces begint. Door het vergelijken van prijzen en het spreken met verschillende aannemers, kunt u de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgen.

Zorg ervoor dat u niet alleen de initiële bouwkosten overweegt, maar ook eventuele extra kosten, zoals vergunningen, elektriciteit en afwerking. Door een tijdlijn en een budget op te stellen, kunt u ervoor zorgen dat uw nieuwe garage project soepel verloopt en binnen uw financiële mogelijkheden blijft.

FAQ

Wat zijn de kosten om een garage te bouwen?

De kosten voor het bouwen van een garage variëren afhankelijk van het type garage en de gebruikte materialen. Het kan variëren tussen €2.300 en €12.300, afhankelijk van het ontwerp en de grootte van de garage.

Welke soorten garages zijn er en wat zijn hun kosten?

Er zijn verschillende soorten garages om uit te kiezen, zoals geprefabriceerde betonnen garages, houten garages en garages van plaatstaal. De kosten variëren afhankelijk van het materiaal en het ontwerp van de garage.

Wat zijn de kostenposten van een nieuwe garage?

Bij het bouwen van een garage zijn er verschillende kostenposten om rekening mee te houden, zoals de kosten van de fundering, bouwkosten en materiaalkosten.

Wat zijn de kosten van plaatstalen garages?

De kosten van een plaatstalen garage zonder gips variëren tussen €3.500 en €5.900, terwijl een plaatstalen garage met gips kan kosten tussen €2.300 en €5.400.

Wat zijn de kosten van houten garages?

De kosten van een houten garage variëren tussen €3.100 en €5.400, afhankelijk van het ontwerp en de grootte van de garage.

Wat zijn de kosten van prefab betonnen garages?

Een prefab betonnen garage kost tussen €6.200 en €8.800, afhankelijk van de grootte en het ontwerp van de garage.

Wat zijn de kosten van gemetselde garages?

Een gemetselde garage kan kosten tussen €8.200 en €12.300, afhankelijk van het ontwerp en de materialen die worden gebruikt.

Wat moet ik overwegen bij het bouwen van een nieuwe garage?

Het is belangrijk om rekening te houden met de verschillende kostenposten bij het plannen van uw nieuwe garage en om offertes van meerdere aannemers te vergelijken om de beste deal te vinden.

Bron Links

Bekijk ook